Обратно към блога

Avant Quartz: Кварцова повърхност с френска душа

Avant Quartz е марка за кварцови камъни, основана през 2014 г. Основното вдъхновение за създаването му беше френската атмосфера, величествената красота на архитектурата и уменията на местните занаятчии, които съчетават вековните традиции на френското изкуство с ежедневието. Дизайнерите, работещи върху декорите Avant Quartz, се стремиха доколкото е възможно да отразят страстта на французите към перфектния дизайн. Природата също изигра важна роля.

При създаването на колекциите Avant Quartz оригиналните текстури на гранит и мрамор станаха основа. В резултат на това всички декори Avant Quartz фино предават цветовете на естествения камък, неговия орнамент, жилки, нюанси.

 

Кварцови повърхности от Avant Quartz в цифри

 

  • Марката празнува своята 10-та годишнина през 2024 г.
  • 28 най-продавани декора в асортимента, които перфектно пресъздават цветовете и текстурата на мрамор и гранит.
  • За плочите Avant Quartz се предоставя 10 години гаранция.
  • 10 000+ от нашите клиенти са избрали кварцови повърхности Avant Quartz за своите проекти, което прави тази марка една от най-популярните в асортимента TOPOVI.

Свойства на кварцови повърхности Avant Quartz

 

Плочите Avant Quartz са 95% естествен кварц, съдържат 4% синтетични смоли и 1% естествени пигменти.

 

Материалът се характеризира с издръжливост и висока устойчивост на повреди като драскотини, замърсявания, протриване или петна. Повърхностите на кварцовите плочи Avant Quartz нямат пори и микропукнатини, което прави невъзможно проникването на мръсотия вътре в материала, както и натрупването и размножаването на патогенни микроорганизми. В случай на замърсяване е достатъчно да избършете повърхността с влажна кърпа с мек почистващ препарат. Природата на кварцовите повърхности улеснява поддържането на тяхната чистота без използването на силни химикали.

 

Къде да използвате кварцови повърхности Avant Quartz?

 

Високото ниво на хигиена, устойчивост на замърсяване и лесна грижа правят повърхностите Avant Quartz идеални за използване в кухни, бани, както и в помещения със строги хигиенни и санитарни изисквания, като здравни заведения или заведения за обществено хранене.

Естетическите качества са също не по-маловажни. Поради неподвластност на времето и универсалността на дизайна, материалът е най-подходящ както за класически, така и за модерен интериор – навсякъде, където са необходими елегантност и шик, съчетани с функционалност. Нашите клиенти най-често избират Avant Quartz за оформяне на бани и кухни, за мивки, кухненски и барплотове, подове или вътрешни облицовки.

 

Завръщането към природата като основа на съвременната архитектура, дизайн и изкуство е идеята, от която са се ръководили дизайнерите при разработването на нови декори Avant Quartz. Изкуството не е само нещо, на което се възхищават в музеи, на изложби или при посещение на исторически паметници. Класическата, изтънчена естетика е универсална – пленява независимо от мимолетни тенденции. Открийте вдъхновението, с което е създадена марката! Изберете Avant Quartz, ако търсите идеалното решение за вашия интериор!